Mine klienter fortæller:

Dagen efter en veloverstået eksamen vågnede jeg op og syntes pludselig, at mit forhold til verden var forandret. Jeg følte ikke, jeg var mig selv, og når jeg kiggede mig i spejlet, fik jeg fornemmelse af at være uden for min egen krop.  Mit velkendte værelse virkede fremmed for mig. Jeg fik hjertebanken og hyperventilerede, – symptomer som jeg egentlig havde oplevet mange gange før, dog ikke for nylig eller i kombination med følelsen af dét, jeg bedst kan beskrive, som ”udspaltethed”. I dialog med min søster kom jeg frem til, at jeg havde haft et angstanfald og da jeg søgte hjælp hos min læge, blev jeg henvist til Trine Garff.

Trine har hjulpet mig med min angstproblematik på flere måder. Efter det beskrevne angstanfald blev jeg meget bange for, at det ville komme igen. Jeg kunne ikke sove om natten, og jeg følte, jeg måtte kontrollere mit liv og mine tanker for at undgå, at angsten skulle overvælde mig igen. Trine hjalp mig helt praktisk, idet hun gav mig teknikker og råd til, hvordan man falder til ro om aftenen og etablerer nye tankemønstrer. Men Trine har ikke alene hjulpet mig med at håndtere symptomerne på min angst. I samtalerne har vi også behandlet årsagerne til, at jeg fik angst og mere grundlæggende, hvorfor jeg er som jeg er. I den forbindelse har vi talt meget om mit forhold til min familie, min opvækst og mit eget syn på mig selv.

De indsigter, Trine har givet mig, har været meget betydningsfulde, fordi de ikke kun rammer mit eget liv og min egen situation, men, synes jeg, også mere overordnet fortæller noget om, hvad det vil sige at være menneske og gøre sig overvejelser over sit liv. Da jeg kom til Trine havde jeg følelsen af at være meget alene i verden med mine ”skøre” tanker. At jeg var anderledes og unormal.  Efterhånden har jeg opdaget, at mine tankemønstre måske slet ikke er underlige eller sygelige, men mest af alt menneskelige. Jeg har forstået, at livet har sine bevægelser og, at alting bølger mellem godt og dårligt. Det giver mig troen på, at jeg en dag vil komme helt overens med min angst.

Kvinde, 23 år

*Resultater er individuelle, og kan variere fra person til person.

* Efter to barsler kunne jeg pludselig ikke længere finde overskuddet og glæden i livet. Det var på trods af en ellers stor lykke i form af mand, ønskebørn, stabilt arbejde og et godt bagland. Jeg følte mig trist og blev aggressiv over for dem jeg elskede allermest. Jeg var deprimeret, uoplagt og træt. Jeg følte ofte en dårlig samvittighed, hvis jeg tog lidt tid til mig selv. Jeg følte mit liv var som et tog. Det kørte i høj hastighed, men jeg kunne ikke komme af og bare hvile lidt. Min selvtillid var i bund og jeg følte mig utilstrækkelig og usikker som mor, kvinde, hustru, på jobbet og når jeg var sammen med venner og familie. Jeg kunne pludselig ikke finde mig selv mere og havde brug for professionel hjælp til at komme oven på igen og få balance i mit liv.

Samtaleforløbet hos Trine gav mig nye vinkler på livet og en bedre forståelse af min situation. Fra første konsultation, følte jeg mig tryg og jeg havde følelsen af, at kunne tale og bare få luft for frustrationer, tanker og tårer. Jeg mærkede en psykolog som var imødekommende og empatisk. En person som kunne guide mig, åbne op for min depressive, sort/hvide verden. Det var en meget professionel og kompetent behandling. Når jeg trådte ind i rummet, følte jeg personlighed, friskhed og lys. Det var klart med til at give mig tilliden til at åbne op over for Trine og få gnisten og troen på, at jeg nok skulle komme oven på igen.

Kvinde, 32 år 

*Resultater er individuelle, og kan variere fra person til person.

 

* Min kontakt til Trine Garff, fik jeg via en henvisning af min læge efter et selvmordsforsøg med en efterfølgende kortvarig (1½ døgn) indlæggelse på hospital. Mine samtaler med Trine strakte sig over ca. 12 måneder med hyppige konsultationer i begyndelsen, men efter godt ½ års forløb med længere mellemrum.

I begyndelsen gjorde jeg meget for at fortælle Trine om mig selv. Trine gjorde sit for at skabe den nødvendige åbenhed og tillid mellem os, for derefter at tage fat på selve problemstillingen: Hvorfor var jeg kommet så langt ud, at jeg havde forsøgt selvmord. Gennem de følgende samtaler fik jeg styr på mig selv samt forståelse for den relation, jeg har til min familie og venner. Efter den proces kunne jeg begynde at komme med forslag til, hvad jeg aktivt kunne gøre for at løse de problemer, jeg tumlede med. Med Trine som sparringspartner formåede jeg/vi at analysere problemerne og komme med løsningsforslag.

Min depression aftog, så jeg efter de 12 måneder med Trine føler mig restitueret. Jeg føler at hverdagen fungerer godt, samt at jeg i det daglige kan løse de problemer, der naturligvis altid opstår.

Mand, 71 år

*Resultater er individuelle, og kan variere fra person til person.

* Jeg begyndte i eksistentiel terapi hos Trine efter at have gået i andre former for terapi, og vi har nu haft samtaler igennem længere tid. Samtalerne har åbnet mit perspektiv og givet mig en dybere og anderledes forståelse af mig selv. Det har krævet, at jeg har turde fortælle, og at Trine har stillet et trygt rum til rådighed, hvor hun har lyttet, spurgt, forklaret og er kommet med forslag til alternative vinkler på det, jeg har. fortalt. Jeg har følt, at Trine har set mig. Hun har set mig i min sorg, stress, tristhed, tvivl, under pres, i vrede, afmagt og irritation, men også når jeg har været glad, optimistisk og stolt af mine fremskridt.

 

Nogle gange tænker jeg, at det, der er svært, aldrig vil kunne blive anderledes; at ændring er lig med indbildning, og at selv den dygtigste psykolog ikke vil kunne ændre på dette. Når jeg har afsluttet en samtale med Trine, har jeg det anderledes. På en måde har hele mit liv ændret sig, siden vores samtaler begyndte, og på en måde er det meste egentlig det samme. Vores samtaler har gjort, at jeg forholder mig anderledes til mit liv og det, der er svært. Jeg har flere muligheder, når vi taler sammen, fordi Trine hjælper mig med at se dem.

  Kvinde, 25 år

*Resultater er individuelle, og kan variere fra person til person.